Dennis Kuilman, werkstudent bij Fiscaliade

‘Basisregels leer je tijdens je studie, bij Fiscaliade leer ik wat relevant is voor de praktijk’

“Inmiddels zit ik in de laatste fase van mijn masterstudie fiscaal recht”, vertelt Dennis Kuilman, werkstudent bij Fiscaliade. “Ruim een jaar geleden koos ik bewust voor deze studie. Ik dacht dat ik hiermee al een behoorlijk ‘specifieke’ keuze maakte binnen het vakgebied recht. Mede door het werken bij Fiscaliade weet ik dat het een divers vakgebied is waar veel bij komt kijken.” 

Hoe ben je in contact gekomen met Fiscaliade?

“Tijdens een lunchlezing van de studievereniging stelde Fiscaliade een aantal casussen voor. Van hun aanpak en de manier waarop dit aan de klant word teruggekoppeld, werd ik enthousiast. Een afspraak voor een stageplek was snel gemaakt. Inmiddels werk ik zo’n twee maanden bij Fiscaliade. Iedere woensdag en vrijdag ben ik op kantoor te vinden. Daarnaast ben ik nog bezig met het schrijven van mijn thesis.”

Lukt dat? Studeren en werken?

“De vakken van mijn masterstudie fiscaal recht heb ik inmiddels afgerond. Voor mij was dat een bewuste keuze. Eerst de theorie, daarna de praktijk. Ik vind het prettig dat ik bij Fiscaliade echt kan zien en ervaren hoe ik het geleerde in de praktijk kan brengen. Als je ‘achter de boeken’ zit heb je niet echt een beeld van hoe dit in de praktijk uitpakt. Door het werken bij Fiscaliade heb ik een beter beeld van het werken in de praktijk. Dat is mooi om te ervaren.”

Waarom Fiscaliade?

“Ik wilde tijdens mijn studie graag op een laagdrempelige manier in contact komen met de adviespraktijk, zodat ik een goed geïnformeerde keuze kan maken wanneer ik in de praktijk ga werken. In een eerdere fase van mijn studie liep ik al eens stage bij een groter kantoor. Leerzaam, maar wat formeler. Bij Fiscaliade is dat anders. Klantvragen kan ik snel bespreken met een deskundige collega. We sparren dan en bekijken het vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken. En geven uiteraard snelle terugkoppeling naar de klant.”

Is de werkvloer leerzaam?

“Zeker wel! Bij Fiscaliade hebben we om de week een vaktechnisch overleg (VTO). Ter voorbereiding lezen we als collega’s allemaal dezelfde jurisprudentie/recente ontwikkelingen. Een collega presenteert tijdens het VTO zijn/haar invalshoek(en) op het vraagstuk. Vervolgens bespreken we dit samen en vullen we elkaar aan. Erg interessant en leerzaam. Tijdens één van deze VTO’s ben ik het onderwerp van mijn scriptie op het spoor gekomen. Erg handig om iets te onderzoeken wat gelijk relevantie heeft voor de praktijk. Het is prettig om hierbij live aanwezig te zijn.”

Is het vakgebied divers?

“Fiscaliade richt zich voornamelijk op de publieke sector. Denk hierbij aan de zorg en de overheid. Het is een specifieke sector die unieke uitdagingen met zich meebrengt. Dat maakt het werken hier afwisselend en uitdagend. Bovendien komen er verschillende heffingen aan bod. Zowel Vpb als btw, maar ook loonheffingen en lokale heffingen.”

Stel je spreekt een andere student. Raad je werken bij Fiscaliade aan?

“Voor studenten die een beter beeld willen krijgen van de adviespraktijk is dit een volmondig ‘ja’. Er heerst een informele sfeer, de collega’s hebben veel knowhow en ze nemen de tijd voor je. Je leert hier heel veel. Leuk detail: ik werk hier pas twee maanden en ik heb toch zeker al vijf keer taart gegeten.”

Wil je meer weten over een werkstudentschap bij Fiscaliade of over andere vacatures? Klik dan hier of bel / stuur een Whatsapp bericht naar Geert 06-46584000