Frederique Pool, werkstudent bij Fiscaliade

‘Ik krijg goede begeleiding en werk mee aan actuele cases die ertoe doen”​

“Ik ben bijna klaar met mijn bachelor Fiscaal Recht, nog 6 puntjes en dan heb ik hem binnen!’ vertelt Frederique Pool enthousiast. Erna gaat ze door met haar master. Op dit moment is ze werkstudent bij Fiscaliade en ze vertelt wat dit haar brengt: “Veel, het is een hele fijne opstap naar een echte baan. Je ervaart hoe het is om in een team te werken, volle werkdagen te maken en aan actuele cases te werken.” Met name dat laatste vindt ze belangrijk. “Hier kan ik toepassen wat ik in mijn studie leer. Dat vind ik ook echt een pré van Fiscaliade. Ze laten je niet de printjes doen, je krijgt echt persoonlijke aandacht. Zodat je het vak leert in de praktijk. Daar reis ik met liefde voor van Amsterdam naar Zwolle.”


Is dat niet ver?

Lachend: “Ja het is best een eind. En ik moet ook nog een stuk fietsen. Maar mijn OV-fiets en alles wordt vergoed, ik krijg  gewoon salaris en heb mijn lening kunnen stopzetten. Er zijn meer collega’s bij Fiscaliade die de nodige reistijd hebben. Iedereen werkt zo’n 2 tot 3 dagen in de week op kantoor en de andere dagen vanuit huis. Dan is het best goed te doen. Plus: ik reis liever een stuk dan ergens ‘zomaar een nummer’ te zijn op een groot kantoor. Ik denk dat je dit verder weinig treft in Nederland. Niet op dit niveau.”


Wat is dan zo’n casus waar je nu aan werkt?

“Op dit moment schrijf ik mee aan een advies voor een gemeente die onderzoekt of ze de toeristenbelasting goed hebben geregeld. Ik doe onderzoek, maak berekeningen om de klant goed inzicht te geven en adviseer hoe de gemeente haar belastingen kan optimaliseren. Natuurlijk doe ik dat onder begeleiding. Sowieso heb ik een buddy die ik wekelijks spreek. En ik kan altijd bij collega’s terecht voor vragen. Dus ik werk onder supervisie aan een adviesrapport waar een klant straks mee verder kan.’


Wat spreekt jou aan in dat fiscale?

“Ik houd van het puzzelen. Ben sowieso heel goed met cijfers en wil zaken opgelost hebben. Dit is zo’n puzzeltje dat je van alle kanten moet bekijken. Dat talent kan ik tijdens mijn werkstage dus goed inzetten. En verder wil ik graag mensen helpen én ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel. Dat past goed bij Fiscaliade. We werken alleen voor de overheid en houden ons vooral bezig met maatschappelijke thema’s. Ik vind het fijn om daar een bijdrage aan te leveren.”


Wat brengt deze baan bij Fiscaliade jou als persoon?

“Je wordt hier uitgedaagd om zelf stappen te zetten en zelf te komen met je vragen. Iedereen staat voor je open maar je moet er wel zelf mee komen. Daarnaast leer je hoe het is om straks een volledige baan te hebben. Je schrikt niet meer zo van de dynamiek en je weet hoe het is om te werken voor klanten. Dat is een heel waardevolle ervaring. Plus natuurlijk het contact met de collega’s. De sfeer in het team is heel goed, mensen werken hard maar er is ook zéker tijd voor gezelligheid. Het is nu bijna Kerst en we hebben straks de Christmas Games. Geen idee wat het is, maar het wordt sowieso leuk. En daarna gaan we natuurlijk lekker eten met elkaar. Heel gezellig.”


Wil je meer weten over een werkstudentschap bij Fiscaliade of over andere vacatures? Neem contact op via werkenbij@fiscaliade.nl.