Maak kennis met Marian

"Bij Fiscaliade is er elke dag wel een goede reden voor een traktatie"

Kun je iets meer vertellen over wat je doet bij Fiscaliade?

“Geen werkdag bij Fiscaliade is hetzelfde! Maar in grote lijnen komt het neer op: inhoudelijke advisering voor klanten op het gebied van de Vennootschapsbelasting, zowel voor gemeenten en provincies als voor de daaraan verbonden partijen/samenwerkingsverbanden en dergelijke. Op dit moment werk ik vanwege de coronamaatregelen vanuit huis, maar gewoonlijk ben ik een paar dagen per week op pad en werk ik vanuit verschillende locaties, afhankelijk van waar mijn klant zich bevindt. De andere dagen werk ik op kantoor in Zwolle, samen met de collega’s die er op dat moment ook zijn. Kortom, mijn dagen zijn heel afwisselend!”

 

Wat was voor jou de reden om over te stappen van een big4 kantoor naar Fiscaliade?

“Heel in het kort: meer tijd voor vakinhoudelijke werkzaamheden in plaats van allerlei zaken eromheen, zoals interne overleggen en positionering. Eigenlijk meer tijd voor wat ik belangrijk vind in mijn werk, zoals veel contact met klanten bij hen op locatie en continue ontwikkeling, zowel op inhoud als in de meer praktische kant van advisering. Daarnaast vind ik het meewerken aan en verder brengen van ons bedrijf heel gaaf! Ook past de plattere organisatiestructuur beter bij mij, in plaats van de partnerstructuur zoals die er is bij big4-kantoren.”

 

Wat voor soort opdrachten doe je voornamelijk als Vpb specialist?

“Ik houd me bezig met het opstellen van stukken en advisering op het gebied van Vpb in de publieke sector. Daarnaast stel ik cijfers op ten behoeve van aangiften en heb regelmatig overleg met klanten. Zo spreek ik binnen organisaties het management, maar ook medewerkers van verschillende afdelingen. Activiteiten bij onze klanten variëren van het implementeren van de fiscale aspecten bij een nieuw financieel pakket tot inkoopsystemen en andere organisatieveranderingen. Ook houd ik me bezig met het Tax Control Framework en de uitvoering van (CAB-conforme) steekproeven, zowel geïntegreerd als op één belastingmiddel. Daarnaast geef ik ook regelmatig fiscale trainingen, presentaties en workshops.”

 

Hoe zou je de sfeer met collega’s omschrijven, hoe is de bedrijfscultuur bij Fiscaliade?

“De sfeer is voor mij persoonlijk erg belangrijk in mijn werk. Ik ervaar de bedrijfscultuur bij Fiscaliade als heel open en informeel, er heerst gelijkwaardigheid in het gehele team en iedereen is goed benaderbaar. De onderlinge samenwerking is daardoor fijn en de sfeer is goed. We hebben allemaal een enorme drive om Fiscaliade beter te maken. En, niet onbelangrijk, er is iedere dag wel een goede reden voor een traktatie!”

Wil je meer weten over werken bij Fiscaliade? Neem contact op met Marian via marian.roberti@fiscaliade.nl