Vincent van Reen, werkstudent bij Fiscaliade

‘Kan ik mee naar deze interessante afspraak? Het antwoord is eigenlijk altijd ‘ja’’

“Mijn studie fiscaal recht en de dagelijkse praktijk sluiten prima op elkaar aan” vertelt werkstudent Vincent van Reen. “Inmiddels werk ik twee maanden bij Fiscaliade. Iedere donderdag en vrijdag reis ik naar Fiscaliade kantoor Zwolle om zoveel mogelijk te leren van het fiscale vakgebied. Als je een interessante afspraak in de agenda van een van de collega’s ziet staan, kun je altijd aansluiten. Daar leer ik veel van.”

Een studie fiscaal recht. Waarom deze keuze?

“Ik studeerde eerst notarieel recht. Een bachelor. Tijdens deze studie komen er veel fiscale vakken voorbij. Deze vakken vond ik interessant en ik wilde er graag meer over weten. De keuze voor een master fiscaal recht was dan ook snel gemaakt.”

Werkstudentschap bij Fiscaliade. Wat kun je erover vertellen?

“Als werkstudent werk ik twee dagen bij Fiscaliade. Het regelen van een werkstudentschap moet je zelf doen. De universiteit doet dit niet voor je. Voor mij geldt dat ik nog één vak moet afronden en ik ben bezig met het schrijven van mijn scriptie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie word ik begeleid door Fiscaliade. De overige dagen van de week worden dus hiermee gevuld.”

Waarom koos jij voor Fiscaliade?

“Tijdens mijn studie vertelde een docent al eens over een bedrijf dat veel wist van belastingzaken van de overheid. Dat wekte meteen mijn interesse. De overheid die zelf belasting betaalt. Hoe werkt dat dan? Daar wilde ik mij graag in verdiepen. Een paar weken later kwamen Dido en Nikita een lezing geven bij de studievereniging. Het linkje was toen snel gelegd. Tijdens een gesprek stelden Dido en Nikita al snel voor ‘dan kom je toch bij ons je werkstudentschap doen’ en nu zit ik hier alweer twee maanden.”

Heb je al veel geleerd tijdens de dagelijkse praktijk?

“Het is verrassend om te merken hoe goed de stof die tijdens de studie voorbij kwam aansluit bij de praktijk. Verder is er hier veel ruimte om zelf aan te geven waar ik meer over wil weten. Het is top dat ik eigenlijk altijd aan kan sluiten bij klantafspraken. Uiteraard voert de senior het gesprek en is mijn rol observeren en notities maken. Als ik naar aanleiding van zo’n afspraak nog vragen heb, kan ik die altijd stellen. Daarvoor wordt alle tijd voor genomen.

Maakte je al eens iets grappigs mee?

“Ja! Samen met het team deden we een escaperoom. Dat was heel gezellig. Op locatie werden we opgedeeld in kleine groepjes. Onze groep wist de opdracht af te ronden binnen de tijd. Ook voor dit soort ‘funelementen’ nemen we de tijd.“ Ook komt Sinterklaas en Kerst eraan met leuke events dus daaraan geen gebrek. Ook is er altijd tijd voor een kop koffie en taart met z’n allen.

Wil je meer weten over een werkstudentschap bij Fiscaliade of over andere vacatures? Klik dan hier of bel / stuur een Whatsapp bericht naar Geert 06-46584000

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar meer verhalen en ervaringen van Fiscaliade-medewerkers? Lees ook ons interview met Dido, Hidde en Marian.