Vacature: Vpb-specialist

Vandaag de dag is vennootschapsbelasting (vpb) niet meer weg te denken uit de publieke sector. Fiscaliade is als landelijk fiscaal adviesbureau volledig gespecialiseerd in de brede advisering en vpb-aangiften van de publieke sector. Als Vpb-fiscalist voeg je je bij ons ijzersterke team met daarin meerdere Vpb-specialisten. Dat maakt dat je in deze rol bij Fiscaliade niet alleen veel kunt brengen, maar ook heel veel kunt leren. Bij ons staan jouw ontwikkeling en groei centraal.

Over jou

Na zo’n drie jaar kennis te hebben gemaakt met de vpb-praktijk (zowel commercieel als niet-commercieel), wil je graag nóg dieper de materie induiken en je kennis verder ontwikkelen. Daarvoor zit je bij ons volledig op de juiste plek, want ons ervaren vpb-team van vijf specialisten buigt zich dagelijks over vraagstukken rondom beheer, optimalisatie en strategie op het gebied van vpb. Denk aan praktijkgericht advies, herstructureringen, ondersteuning (op locatie), het inrichten of optimaliseren van processen, de borging en controle daarvan, en de jaarlijkse aangiften.


Als Vpb-specialist is het vinden en behouden van de juiste balans tussen kwalitatief advies en een effectieve implementatie een structurele uitdaging die tegelijkertijd veel kansen biedt. Jij speelt daar zorgvuldig en slim op in. Je geeft klanten optimaal advies en past dat advies ook samen met de klant in de praktijk toe. Ook adviseer je organisaties over het meenemen van de vpb in het Tax Control Framework (fiscale beheersingsprocessen).


Dat vraagt om een analytisch brein dat in staat is om complexe vraagstukken te vertalen naar praktische oplossingen. Je werkt aan meerdere projecten, behoudt het overzicht en blijft altijd nauwkeurig werken. Je communiceert helder en plezierig, zowel naar klanten als binnen het team. Ons team is een van de grootste krachten van Fiscaliade: dat is hecht, niet-hiërarchisch en staat altijd voor elkaar klaar. Een echte teamplayer moet je dus wel zijn!

Over Fiscaliade

Onze kracht en ons hart liggen in de publieke sector. We werken voor overheden, onderwijsinstellingen, woningcorporaties, zorginstellingen en diverse vennootschappen. Zo adviseren we bij grote publieke en private gebiedsontwikkelingen en BV/CV-structuren, verzorgen we de fiscale begeleiding van herstructureringen van bijvoorbeeld musea en sportbedrijven, gemeentelijke herindelingen en exploitatie van een scala aan vennootschappen verbonden aan de publieke sector. Klanten waarderen ons om onze diepe vakinhoudelijke kennis en om onze persoonlijke, oplossingsgerichte en concrete aanpak. En wij vinden het op onze beurt te gek dat wat wij doen echt maatschappelijke impact heeft. Door de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk en onze klanten van A tot Z te begeleiden, daar onderscheiden we ons mee. En dan hebben we het nog niet eens gehad over onze bijzondere kantoorlocaties en de niet-hiërarchische structuur van Fiscaliade – ook daarin onderscheiden we ons van andere fiscale advieskantoren.

Werken bij Fiscaliade betekent werken bij een enthousiast en positief team dat elkaar versterkt en uitdaagt. Dit doen we vanuit ons mooie, groene kantoor aan de rand van Zwolle of ons kantoor in het iconische Little C in Rotterdam. Later dit jaar openen we ook ons kantoor in Groningen. We werken in integrale, hechte teams van specialisten voor onze klanten, daarbij gemotiveerd door een gezonde dosis passie en een enorme drive. Voor een korte sfeerimpressie kun je dit filmpje bekijken. Of lees deze interviews met oprichter Nikita, junior fiscalist Fleur en werkstudent Hidde

“Niet alle klanten hebben evenveel specialistische kennis van vennootschapsbelasting. Zij vertrouwen echt op ons om zaken voor hen zo goed mogelijk te regelen. We werken met publiek geld voor publieke organisaties om publieke dingen beter te maken. Onze adviezen hebben echt meerwaarde, zowel praktisch als financieel. Soms zijn we echt aan het pionieren en hebben afspraken die wij maken een landelijke voorbeeldfunctie.” – Dido Westrik, Vpb-specialist

Wat onderscheidt Fiscaliade nog meer?

  • Een uitstekend salaris met dito secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Een zeer goede werk-privébalans, inclusief mogelijkheid tot parttime- en thuiswerken.
  • Keuze om te werken in onze kantoren in Zwolle, Rotterdam en in het najaar ook in Groningen – wat jou het beste uitkomt.
  • Afwisselend en uitdagend werk in een groeiende landelijke organisatie waarin je in mee kan groeien;
  • Mogelijkheden om opleidingen en trainingen te volgen;
  • Tweewekelijks vaktechnisch overleg;
  • NOB-kantoor met bijbehorend intern onderwijsprogramma;
  • Wel een functiehuis, geen piramide;
  • Een gezellige, laagdrempelige werksfeer met lekkere lunches, leuke teamactiviteiten, borrels en af en toe een flauwe grap.

Kennismaken of meer weten?

Neem contact op met Marian Roberti via 06 51 24 24 78 of stuur een mail met je cv, LinkedIn-profiel of motivatiebrief naar werkenbij@fiscaliade.nl. Gewoon een keer langskomen om koffie te drinken kan ook!