Vacature: Specialist loonheffingen

Bij Fiscaliade zijn we gespecialiseerd in de publieke sector. In deze sector gelden specifieke regels en uitzonderingen voor loonheffingen. Veel organisaties kennen deze regels en uitzonderingen echter niet. Daar kom jij als Fiscalist loonheffingen in beeld: jouw belangrijkste opdracht en missie is om onze klanten te adviseren over hun (on)mogelijkheden binnen deze regelgeving. 

Over jou als Specialist Loonheffingen

Na je afgeronde WO-opleiding in Fiscaal Recht, Fiscale Economie of andere relevante WO-opleiding, deed je al een jaar of drie relevante ervaring op als Fiscalist loonheffingen. Daardoor heb je gedegen kennis over de fiscale wet- en regelgeving, en ken je de regels en uitzonderingen op het gebied van loonheffingen voor medewerkers in de publieke sector, zoals de ambtenarenstatus, circulaires voor politieke ambtsdragers en de diverse overheidscao’s. Als fiscalist loonheffingen heb je ook affiniteit met het beoordelen van organisatiebeleid op fiscale aspecten, zoals bestedingsdoelen van het IKB, beleid omtrent inhuur en wagenpark en dergelijke.

Al je kennis en expertise op het vakgebied vertaal je naar heldere en praktische adviezen voor onze klanten, veelal overheden, onderwijsinstellingen, woningcorporaties, zorginstellingen en vennootschappen. Zij kunnen bij jou terecht voor allerlei loonheffingen- en WNT-vraagstukken, waaronder de werkkostenregeling, externe inhuur en Wet DBA. Maar ook voor fiscaal-strategisch advies op HRM-gebied, vragen over het vervoersbeleid, herstructureringen of het beoordelen van vaststellingsovereenkomsten op RVU-risico’s kloppen onze klanten bij jou aan. Trouwens, ook als klanten niet direct bij je aankloppen, voorzie je ze uit jezelf van advies. Die proactieve werkwijze en de intrinsieke wens om klanten vooruit te helpen zit in ons DNA. Plus: een zorgvuldige en heldere manier van communiceren, zodat iedereen begrijpt waar het over gaat.

Benieuwd naar verhalen van Fiscaliade-medewerkers en hoe zij het vinden om bij ons te werken? Lees de interviews met onze oprichter Nikita en collega’s Hidde, Fleur en Marian. Daarnaast geeft dit filmpje een mooie impressie van de sfeer op kantoor. Meer vacatures en andere informatie vind je op werkenbijfiscaliade.nl.

Over Fiscaliade

Onze kracht en ons hart liggen in de publieke sector. We werken voor overheden, onderwijsinstellingen, woningcorporaties, zorginstellingen en diverse vennootschappen. Zo adviseren we bij grote publieke en private gebiedsontwikkelingen en BV/CV-structuren, verzorgen we de fiscale begeleiding van herstructureringen van bijvoorbeeld musea en sportbedrijven, gemeentelijke herindelingen en exploitatie van een scala aan vennootschappen verbonden aan de publieke sector. Klanten waarderen ons om onze diepe vakinhoudelijke kennis en om onze persoonlijke, oplossingsgerichte en concrete aanpak. En wij vinden het op onze beurt te gek dat wat wij doen echt maatschappelijke impact heeft. Door de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk en onze klanten van A tot Z te begeleiden, daar onderscheiden we ons mee. En dan hebben we het nog niet eens gehad over onze bijzondere kantoorlocaties en de niet-hiërarchische structuur van Fiscaliade – ook daarin onderscheiden we ons van andere fiscale advieskantoren. 

Werken bij Fiscaliade betekent werken bij een enthousiast en positief team dat elkaar versterkt en uitdaagt. Dit doen we vanuit ons mooie, groene kantoor aan de rand van Zwolle of ons kantoor in het iconische Little C in Rotterdam. Later dit jaar openen we ook ons kantoor in Groningen. We werken in integrale, hechte teams van specialisten voor onze klanten, daarbij gemotiveerd door een gezonde dosis passie en een enorme drive. 

“Bij Fiscaliade hebben we weinig met hiërarchie. Termen als junior en senior zeggen hier weinig, iedereen gaat naar klanten en doet daar volwaardig mee aan het gesprek. Die informele, prettige sfeer is tekenend voor wie we zijn. Qua inhoud opereren we altijd op het hoogste niveau, daar doen we geen concessies.”  – Remco Bosma, vennoot en loonheffingen specialist bij Fiscaliade 

Wat onderscheidt Fiscaliade nog meer?

  • Een uitstekend salaris met dito secundaire arbeidsvoorwaarden en een prestatie afhankelijke bonus;
  • Een zeer goede werk-privébalans, inclusief mogelijkheid tot parttime- en thuiswerken.
  • Keuze om te werken in onze kantoren in Zwolle, Rotterdam en in het najaar ook in Groningen – wat jou het beste uitkomt.
  • Afwisselend en uitdagend werk in een groeiende landelijke organisatie waarin je in mee kan groeien;
  • Mogelijkheden om opleidingen en trainingen te volgen;
  • Tweewekelijks vaktechnisch overleg;
  • NOB-kantoor met bijbehorend intern onderwijsprogramma;
  • Wel een functiehuis, geen piramide;
  • Een gezellige, laagdrempelige werksfeer met lekkere lunches, leuke teamactiviteiten, borrels en af en toe een flauwe grap.

Kennismaken of meer weten?

Neem contact op met Kim van Beekhuizen, tel: 06-42250447 of stuur een mail met je cv, LinkedIn-profiel of motivatiebrief naar werkenbij@fiscaliade.nl. Gewoon een keer langskomen om een kop koffie te drinken kan ook!